Η Ε. Δημητροπούλου μιλά στο ΤLIFE για την “Άννα” και τις συγκλονιστικές εξελίξεις στο “Νησί”!

Η Ευγενία Δημητροπούλου που υποδύεται την “Αννα Πετράκη”, την κόρη του Γιώργη στην επιτυχημένη σειρά του Mega, “Το Νησί”, μίλησε στο TLIFE για το ρόλο της, τα γυρίσματα, αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Το TLIFE είχε συναντήσει την νεαρή ηθοποιό στην επίσημη πρεμιέρα της σειράς πριν από μερικούς μήνες, όπου μας είχε μιλήσει για το ρόλο της “Αλέξις” που την είδαμε να ενσαρκώνει στα πρώτα επεισόδια της σειράς. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να μιλήσει και για το ρόλο της “Άννας Πετράκη”, μιας από τις βασικές πρωταγωνίστριες που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Πλάκα.
Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο της Άννας στο “Νησί”. Σε τι στιγμή βρίσκουμε την ηρωίδα;
Αυτή τη στιγμή η Άννα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί βλέπει τον άνθρωπο που αγαπά να παντρεύεται την αδελφή της. Βέβαια, η ίδια σε κάποια στιγμή που προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τον εαυτό της, του γνωρίζει την Μαρία, αλλά αμέσως μετά το μετανιώνει. Και τώρα βλέπουμε την πάλη που έχει με τον εαυτό της και την προσπάθεια που κάνει, για να κρατήσει αυτήν τη στάση.

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια;
Στο επόμενο επεισόδιο, η Άννα βλέπει το σημάδι της Μαρίας, καταλαβαίνει ότι έχει λέπρα και αναλαμβάνει να ανακοινώσει η ίδια το νέο στην οικογένεια Βανδουλάκη. Ο πεθερός της θέλει να την διώξει από το σπίτι, όπως κάνει και με τον πατέρα της. Θεωρεί πως η Άννα είναι η αιτία του κακόύ και πιστεύει πως έχει φέρει την αρρώστια μέσα στο σπίτι του. Τότε βλέπουμε για πρώτη φορά την Άννα να μένει μόνη, χωρίς συμπαραστάτη, αφού και η εμπιστοσύνη του άντρα της κλονίζεται και η ίδια οδηγείται σε αδιέξοδο.
Αντιμετώπισες δυσκολίες στα γυρίσματα;
Σίγουρα υπήρχαν δύσκολες συνθήκες στα γυρίσματα της σειράς για όλους τους ηθοποιούς. Για εμένα πιο δύσκολη στιγμή ήταν, όταν σε κάποια σκηνή στα επεισόδια που θα δούμε αργότερα, η Άννα βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο. Κι αυτή η σκηνή με δυσκόλεψε και πρακτικά στο γύρισμα. Γενικά όμως, για το ρόλο της Άννας είχα μελετήσει αρκετά τον τρόπο που μιλούσαν και κινούνταν εκείνη την εποχή. Είχα κάτσει ώρες στο Youtube και έβλεπα video για να δω πως φέρονταν τότε.
Πώς ήταν η εμπειρία στην Κρήτη; Τι σου λείπει περισσότερο τώρα που τελείωσαν τα γυρίσματα;
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία στα γυρίσματα. Ήταν δύσκολα βέβαια και είχαμε πολύ δουλειά. Δεν ήταν σαν να πηγαίναμε εκδρομή. Αλλά σίγουρα το ότι βρισκόμασταν όλοι μαζί και τρώγαμε όλοι οι ηθοποιοί στην ίδια ταβέρνα στην Πλάκα, είναι κάτι που μου έχει μείνει. Είχαμε δεθεί πολύ και ακόμη και τώρα έχουμε επικοινωνία, αλλά έχει μπει πλέον ο καθένας στους ρυθμούς του. Το ότι μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο είναι ενδεικτικό του τι περάσαμε. Αυτό που μου έχει μείνει από το “Νησί” ήταν η εκπληκτική θέα στην Κρήτη και ακόμη και τώρα το σκέφτομαι και λέω: “Ας κάνουμε κανένα γυρισματάκι”.

Πώς κρίνεις το χαρακτήρα της “Αννας”;
Η Άννα είναι μια δυστυχισμένη γυναίκα. Πλέον έχει γίνει γυναίκα μετά από όσα της έχουν συμβεί και θεωρώ πως είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που νιώθει σαν να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Εγώ την συμπονώ και την καταλαβαίνω. Όσο για τη συμπεριφορά της, θεωρώ πως είναι αλαζονική και συνεχώς ζητά κάτι παραπάνω. Κάτι που της στοιχίζει πολύ τελικά.
Η Άννα έιναι μια δυναμική γυναίκα με πολύ πάθος. Εσύ έχεις κοινά στοιχεία με την ηρωίδα;
Θεωρώ ότι έχω αυτά τα δυο στοιχεία: το δυναμισμό και το πάθος. Θέλω όταν κάνω κάτι να το κάνω σωστά, αλλιώς να μην το ξεκινήσω καθόλο. Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι έχουμε το ίδιο πείσμα. Όταν θέλω κάτι προσπαθώ να το κατακτήσω. Βέβαια, χωρίς να πατάω επί πτωμάτων, όπως κάνει η Άννα.
Στον έρωτα θα μπορούσες να φθάσεις στα άκρα, όπως η ηρωίδα;
Ο έρωτας είναι από μόνος του μια ακραία κατάσταση. Είναι θεωρώ να το απαντήσω προκαταβολικά, αλλά νομίζω πως θα έφθανα σε ακραίες κατστάσεις. Όχι κάνοντας κάτι που θα προκαλούσε προβλήματα στους άλλους. Αλλά την καταλαβαίνω την Άννα, γιατί εκείνη την εποχή ήταν δύσκολο να ζητήσεις διαζύγιο. Είναι παντρεμένη με έναν άντρα που της εξασφαλίζει οικονομική επιφάνεια, αλλά αγαπά κάποιον άλλο.
Βρίσκει τελικά ανταπόκριση από την Μανώλη;
Πιο κάτω βλέπουμε το ειδύλλιο με τον Μανώλη να αναπτύσσεται και όχι μονόπλευρα. Όλοι λένε για την Άννα, αλλά και ο Μανώλης είναι μεγαλύτερός της και είναι και πρώτος ξάδελφος του συζύγου της και υποκύπτει. Άρα το φταίξιμο δεν είναι μόνο δικό της. Αυτό που είναι σοκαριστικό για την Άννα και θα το δούμε λίγο αργότερα είναι ότι ο Μανώλης θα εξαφανιστεί για κάποιο διάστημα. Ο Μανώλης φεύγει και η Άννα μένει ξεκρέμαστη, σε ένα σπίτι που δεν την θέλουν.
Ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου, όταν σε συναντούν;
Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωσή είναι πως οι γυναίκες και τα παιδάκια λατρεύουν την Άννα. Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει ακριβώς τη συμπεριφορά της ή αν τους αρέσει η εικόνα της, που είναι πολύ περιποιημένη. Δεν είμαι σίγουρη για το τι συμβαίνει πραγματικά, αλλά μου κάνει εντύπωση. Στην αρχή φοβόμουν πως οι γυναίκες θα στρέφονταν εναντίον μου, αλλά τελικά υπάρχουν θετικές αντιδράσεις και είναι όλοι ευγενικοί μαζί μου. Σίγουρα, έχω διαβάσει στο Facebook και σχόλια που κάνουν και μου τα “χώνουν”. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μου λένε: “Κοριτσάκι μου πρέπει να αποφασίσεις με ποιον θα μείνεις”, ή “Με εκνεύρισε το επεισόδιο. Γιατί τα κάνεις όλα αυτα”.

Εχείς νιώσει την ανάγκη να “προστατέψεις” την ηρωίδα που υποδύεσαι;
Είναι πολύ δύσκολο ο θεατής να ταυτιστεί με την Άννα. Για ‘μενα η συμπεριφορά της είναι πολύ δικαιολογημένη. Δεν νιώθω την ανάγκη να την υπερασπιστώ. Ο κάθε ρόλος έχει τα στοιχεία του και ο θεατής θα καταλάβει προς το τέλος ποιος είναι ο κάθε ήρωας και γιατί κάνει κάποια πράγματα. Μέσα μου την αγαπώ την Άννα, είναι διακαιολογημένη για ‘μένα και ξέρω γιατί κάνει κάθε της πράξη.
Η επιτυχία της σειράς έχει φέρει αλλαγές στη ζωή σου;
Ο κόσμος με αναγνωρίζει λίγο πιο εύκολα στο δρόμο, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά μου και το χαρακτήρα μου.
Έχεις περισσότερους θαυμαστές τώρα; Οι άντρες σε προσεγγίζουν περισσότερο;
Δεν ξέρω αν οι άντρες με προσεγγίζουν ευκολότερα. Νομίζω πως “όχι”. Θεωρώ ότι επειδή με βλέπουν στην τηλεόραση είναι πιο διστακτικοί στο να έρθουν και να μου μιλήσουν.

Τα μαθήματα στη Νομική που σπουδάζεις πώς πηγαίνουν;
Χρωστάω ακόμη κάποια μαθήματα στη σχολή για να πάρω το πτυχίο μου. Τώρα το έχω αφήσει λίγο, αλλά σκέφτομαι αν όλα πάνε καλό να δώσω τον Ιούνιο, αλλιώς το Σεπτέμβριο.
Τα επόμενα σχέδιά σου;
Έχω κάποιες προτάσεις για δουλειά, αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο ακόμη. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Εξετάζω την κάθε πρόταση που μου γίνεται και προσπαθώ να κάνω δουλειές που με γεμίζουν.


Σκηνές από τη σειρά!

Read More

And More