Act any age! Το video που θα σου φτιάξει την εβδομάδα!


“Η ζωή καθορίζεται τόσο από όσα έρχονται τυχαία σε εσένα, όσο και από τη στάση που έχεις απέναντι της.” – Khalil Gibran, Ποιητής
Είναι εύκολο να αποδεχτείς την ιδέα ότι τα «50 είναι τα νέα 40» ή ότι «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός» που κάθε κουβέντα για το πέρασμα του χρόνου χάνει το νόημά της. Και είναι αλήθεια ότι ακράδαντες έρευνες αποδεικνύουν ότι η ηλικία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το άθροισμα των χρόνων από τη χρονιά που γεννηθήκαμε ως σήμερα. Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί αποδεικνύουν ότι η πραγματική μας ηλικία επηρεάζεται άμεσα από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας.
Για να αποτυπώσει αυτό το πνεύμα, η Kiehl’s παρουσιάζει το κίνημα Act Any Age – ένα ψηφιακό κίνημα που παροτρύνει τους φίλους της Kiehl’s να ανακαλύψουν την ηλικία που θέλουν να είναι. To πνεύμα του κινήματος αποτυπώνεται σε ένα μοναδικό βίντεο που μπορείς να δεις παρακάτω (και είναι το ίδιο βίντεο που θα σου φτιάξει την εβδομάδα!

Σκηνοθετημένο από τον Dan Sully και στους ρυθμούς του “AndtheBeatGoesOn” της Anna Ihlis, το βίντεο παρουσιάζει άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και με διαφορετική προσωπικότητα ο καθένας που εκφράζουν με τον δικό τους τρόπο τη «δεύτερη ηλικία» στην παγκόσμια γλώσσα του χορού. Επιπλέον, η Kiehl’s παροτρύνει τους φίλους της να συμμετέχουν στο κίνημα ανεβάζοντας τις δικές τους εικόνες στα social media χρησιμοποιώντας τα hashtags #ActActAge και #KiehlsGreece.

“Το Act Any Ageμας καλεί να αγαπήσουμε τη ‘δεύτερη ηλικία’ μας – την ηλικία που νιώθουμε, λέει η Cheryl Vitali, Kiehls General Manager Worldwide. Όταν ετοιμάζαμε αυτό το project, σκεφτόμασταν ότι θα θέλαμε να δώσουμε σε έναν 15χρόνο να νιώσει επιχειρηματίας και να ξεκινήσει το δικό του startupή να παροτρύνουμε μια 40χρόνη να βγει έξω και να χορέψει ή να γεμίσουμε με θάρρος έναν 60χρονο που θα αρχίσει προπόνηση για το τρίαθλο. Αλλά η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι να εμπνεύσουμε όλους όσους δουν το βίντεο να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και την εικόνα τους.
Νέα έρευνα αποδεικνύει πως η γήρανση βρίσκεται στο μυαλό μας!
Η Ellen Langer, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard University, που έχει δει τις έρευνές της για τη μακροζωία να παρουσιάζονται στο περιοδικό TIME, δημοσίευσε μια έρευνα που αποδεικνύει ότι η διαδικασία γήρανσης δεν είναι τόσο δεδομένη όσο νομίζουμε. Στην έρευνα συμμετείχαν μια ομάδα ανδρών που διανύουν τη δεκαετία των 70 και των 80 όπου πέρασαν 5 συνεχόμενες μέρες δρώντας ξανά σα νέοι. Μεταφέρθηκαν νοητά στη δεκαετία του 1950, και το πρόγραμμα τους συμμετείχε σε δραστηριότητες που παραπέμπουν στη δεκετία του 1950. Για παράδειγμα παρακολούθησαν vintage προγράμματα στη τηλεόραση, άκουσαν μουσική της εποχής και διάβασαν αρχειακά τεύχη του περιοδικού Life ώστε να μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή.
Πριν και μετά το πείραμα, οι άνδρες υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ που καταμέτρησαν τις σωματικές και νοητικές τους ικανότητες. Μετά το πενθήμερο πείραμα, τα αποτελέσματα των τεστ κατέδειξαν δραματικά θετικότερα αποτελέσματα στις ικανότητές τους, στη δύναμη, το ύψος, την ευλυγισία, το βάρος, τη στάση του σώματος, την ακοή, την όραση και τη νοητική ικανότητα, καθώς και μείωση των σημαδιών αρθρίτιδας. Αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα όχι μόνο αποδεικνύουν τη θεωρία της Langer ότι «τα πάντα έχουν να κάνουν με το μυαλό, το σώμα απλώς ακολουθεί τη σκέψη», αλλά ανοίγουν τον δρόμο για ένα νέο πεδίο επιστημονικής έρευνας που μετατοπίζει πλήρως τον τρόπο που μέχρι σήμερα οι ερευνητές αντιμετώπιζαν το γήρας σε επιστημονικό αλλά και ουσιαστικό επίπεδο.

Read More

And More