Το καλύτερο δώρο που μπορεί μια μαμά να κάνει…

Στα δύσκολα, στα down μου, στις στεναχώριες μου ή απλά κάποιες Κυριακές που είμαι σπίτι ανοίγω το Κουτί της ζωής μου. My Happy Box. Έτσι το αποκαλώ γιατί κάθε φορά βρίσκει τον τρόπο να μου φτιάχνει το κέφι, να μου αλλάζει τη διάθεση, να με κάνει να χαμογελώ. Το μαγικό μου κουτί κρατάει αποθηκευμένη τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου. Τα εισιτήρια από τις πρώτες μου διακοπές με τις φίλες μου, με το αγόρι μου. Σημειώματα αγάπης, κάρτες με ευχές, κεράκια από γενέθλια. Αναμνηστικά από επαγγελματικά ταξίδια. Παιδικές ζωγραφιές. Τα πρώτα μου παπουτσάκια. Ένα post it αγάπης που βρήκα κολλημένο κάποτε στο ψυγείο μου. Το περιτύλιγμα μιας σοκολάτας από ένα πρώτο ραντεβού. Μια ξύλινη μικρή κατασκευή που είχα φτιάξει στο νηπιαγωγείο. Ένα αυτόγραφο.

Αναμνήσεις. Αναμνήσεις που δεν κυκλοφορούν στο μυαλό μου και χρειάζονται ένα έναυσμα, ένα σκούντηγμα, ένα χαρτάκι, μια απόδειξη. Μια απόδειξη από την πρώτη μου επώνυμη αγορά. Μια απόδειξη ότι με αγαπάει, ένα γράμμα, η πρώτη μου κούκλα. Το μαγικό με αυτό το κουτί είναι πως κάθε φορά είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που κινητοποιεί τις αναμνήσεις μου και μου προκαλεί το χαμόγελο. Ένα ταξίδι στο δικό μου χρόνο που με κάνει να χαμογελώ νοσταλγικά και να πατάω το κουμπί της εσωτερικής ευτυχίας. Η ζωή μου είναι όμορφη! Αυτό με έκανε να θυμηθώ το πρωτότυπο βίντεο της ασφαλιστικής εταιρίας Generali.

Λειτούργησε σαν το “Μαγικό μου κουτί”. Με συγκίνησε. Με ταξίδεψε. Αυτό το γλυκό, κοκκινομάλικο αγοράκι με συγκίνησε. Με πήρε από το χεράκι του που δίπλωνε τα χαρτάκια και με πήγε πίσω στο πρωτό του έρωτα, στον πρώτο μου έρωτα, στα γεννέθλια, στις οικογενειακές του διακοπές, στα συναισθήματα των δικών μου παιδικών διακοπών με τους γονείς μου, στο φαγητό της μαμάς, στον παππού μου, στον παππού του. Ένα χαμόγελο έμεινε στα χείλη μου και η ευγνωμοσύνη στον εαυτό μου που πάντα είχα τη συνήθεια να διπλώνω κι εγώ αναμνηστικά. Το ίδιο και η μαμά μου.

Και αυτό είναι το ομορφότερο δώρο που κάθε μαμά πρέπει να φροντίσει να έχει το παιδί της. Χειροπιαστές αναμνήσεις. Όχι μόνο ψηφιακές. Την πρώτη ζωγραφιά, τα παπουτσάκια, φωτογραφίες, κορδέλες, μυρωδιές… Ας μην παρασυρόμαστε από την ταχύτητα της καθημερινότητας, ας μην παραδιδόμαστε άνευ όρων στον κυνισμό. Είναι μαγική η στιγμή που κρατάς στα χέρια σου το φορεματάκι που βλέπεις στις παιδικές σου φωτογραφίες. Είναι η σύνδεσή σου με τον μικρό σου εαυτό. Και μέχρι να μεγαλώσεις αρκετά ώστε να μπορείς να κρατάς “αποκόμματα” από τις δικές σου αναμνήσεις πρέπει κάποιος άλλος να έχει φροντίσει για αυτό. Η μαμά σου.

Ευχαριστώ μαμά, που φρόντισες να κρατήσεις τις μνήμες μου. Κι ευχαριστώ Generali που βρήκες τον πιο υπέροχο και ιδιαίτερο τρόπο να μας θυμίσεις την ανάγκη ασφάλισης αγγίζοντας τις παιδικές -και όχι μόνο- αναμνήσεις μας.

Υ.Γ. Μόλις πρόσθεσα άλλο ένα διπλωμένο χαρτάκι στο Μαγικό μου κουτί 😉

Read More

And More