Πέθανε ο φωτογράφος Bert Stern

Ο Bert Stern πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Ο διάσημος φωτογράφος απεβίωσε στο σπίτι του στο Manhattan την Τετάρτη και θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τη μακροχρόνια φίλη του Shannah Laumeister, με την οποία λέγεται ότι ο Stern ήταν κρυφά παντρεμένος από το 2009.

Ο Stern ήταν κυρίως γνωστός για τις ζωηρές φωτογραφίες της Marilyn Monroe στην αμερικανική Vogue που βγήκαν μόλις έξι εβδομάδες πριν τον θάνατό της. Οι λήψεις – που αργότερα εκδόθηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο The Last Sitting – βγήκαν κατά τη διάρκεια τριών ημερών τον Ιούνιο του 1962 στο ξενοδοχείο Bel-Air στο Los Angeles και δείχνουν το είδωλο του κινηματογράφου να ποζάρει γυμνό ή με διαφανή υφάσματα.

Μαζί με τους συναδέλφους του φωτογράφους Richard Avedon και Irving Penn έχει γίνει ευρέως γνωστός επειδή επαναπροσδιόρισε της εικόνες της μόδας και της διαφήμισης στη δεκαετία του ’50 και του ’60 – προσφέροντας μια καθαρότερη και πιο ειλικρινή προσέγγιση στα θέματά του.

Φωτογράφησε stars όπως η Elizabeth Taylor, η Audrey Hepburn, η Twiggy και ο Truman Capote και φωτογράφησε το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue το Μάιο του 2002 με πρωταγωνίστρια την Sophie Dahl.

Read More

And More