Νάνσυ: ” Έχω ύψος 1,67 και 49 κιλά. Παρόλα τα κιλά μου, έχω στομάχι και μπράτσα. Τι να κάνω;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Σε λίγες ημέρες μπαίνω στα 24! Έχω ύψος 1,67 και 49 κιλά. Παρόλα τα κίλα μου, δεν δείχνω υπερβόλικα αδυνατη όπως θα έπρεπε, έχω στομάχι και μπράτσα. Προσπαθώ να τρώω σώστα αλλα δεν βλέπω καμία αλλάγη. Τι πρέπει να τρώω ώστε να δείχνω πιο στεγνή;
Νάνσυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα κιλά σου είναι αρκετά χαμηλά αφού με τα δεδομένα που έχεις παραθέσει το BMI σου (Δείκτης Μάζας Σώματος) σε κατατάσσει στην κατηγορία των ελλιποβαρών. Τα χαμηλά κιλά και κατ’ επέκταση, το χαμηλό ΒΜΙ όμως δε συνεπάγονται της ιδανικής σωματικής σύστασης, αφού ένας πολύ μεγάλος παράγοντας είναι το ποσοστό του σωματικού λίπους.

Στην περίπτωσή σου η αναλογία λιπώδους ιστού και άλιπης μάζας δεν αγγίζει, πιθανώς, τα ιδανικά επίπεδα για αυτό και παρατηρείς την εικόνα αυτή του στομαχιού και των μπράτσων. Για να βελτιώσεις την κατάσταση αυτή και να δείχνεις πιο “στεγνή” θα χρειαστεί να εντάξεις κάποιου είδους άσκηση στην καθημερινότητά σου. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόσεις ανάλογα και τη διατροφή σου έτσι ώστε να μην υπάρξει απώλεια βάρους.

Η μειωμένη πρόσληψη λιπαρών και ζάχαρης, η συχνή (καθημερινή) κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και φυτικών ινών και, ενδεχομένως, μικρή αύξηση της ποσότητας τροφής σου είναι σημεία “κλειδιά” που μπορούν να σε βοηθήσουν για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Read More

And More