Έφαγες junk food; Μάθε γιατί πρέπει να πιεις χυμό πορτοκαλιού

Μια αμερικάνικη έρευνα ανακάλυψε πως ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι μαζί με όλες εκείνες τις junk λιχουδιές του fast food μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό. Εξουδετερώνει την καούρα και το φούσκωμα που προκαλεί το ανθυγιεινό φαγητό και προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία.

Η έρευνα ζήτησε από 3 ομάδες των 10 ατόμων ηλικίας από 20 έως 40 ετών να πάρουν ένα πρωινό πλούσιο σε λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Η μία ομάδα συνόδευσε το πρωινό της με στυμμένο φυσικό χυμό πορτοκάλι, ενώ οι άλλες δύο κατανάλωσαν κάποιο αναψυκτικό ή νερό. Η ανάλυση των αιματολογικών εξετάσεων πριν και μετά το γεύμα ήταν ενδεικτική των ευεργετικών επιδράσεων του πορτοκαλιού. Το πορτοκάλι συνέβαλε επίσης στην συγκράτηση μιας τιμής της ινσουλίνης στο αίμα, πράγμα που δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει και στην πρόληψη του διαβήτη.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Buffalo της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν πως τα φλαβοϊδή που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στο πορτοκάλι έχουν την ικανότητα να μετριάσουν την ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό ένα γεύμα με πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες

Read More

And More