Οι “καλές” και οι “κακές” τροφές για επίπεδη κοιλιά

Όλες οι γυναίκες θέλουμε η κοιλίτσα μας να είναι επίπεδη κι αν καμιά φορά φουσκώνει να ξέρετε πώς είναι δικό μας λάθος! Γιατί η αδύνατη κοιλιά πέρα από γυμναστική, είναι και υπόθεση σωστής διατροφής. Για αυτό λοιπόν απόφυγε αυτές τις τροφές που δημιουργούν λίπος και πρόσθεσε περισσότερες από αυτές που βοηθούν να διατηρηθεί η κοιλιά σου επίπεδη…

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
-Αλμυρά φαγητά: Όπως έχουμε ξαναπεί το πολύ αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών, η οποία με τη σειρά της φουσκώνει την κοιλιά. Για αυτό προσπάθησε να μην βάζεις αλάτι στα φαγητά σου ή να το περιορίσεις όσο μπορείς.

-Σύνθετοι υδατάνθρακες: Ό,τι υδατάνθρακας είναι λευκός, χωνεύεται πολύ γρήγορα, αυξάνοντας την ινσουλίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Και η αυξημένη ινσουλίνη μπορεί να προκαλέσει αποθήκευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές!

-Σόδα: Τα αναψυκτικά γεμίζουν την κοιλιά με αέρα και κάνουν το στομάχι να φαίνεται πρησμένο. Καλύτερα να πίνεις πολύ νερό ή ροφήματα με αντιοξειδωτικά, όπως το πράσινο τσάι, που μειώνει τη φλεγμονή, η οποία συνδέεται με το αυξημένο τοπικό πάχος.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
-Γιαούρτι: Προτίμησε το απλό που έχει προβιοτικά καθώς βοηθάει το πεπτικό σύστημα να εκτελέσει σωστά τη λειτουργία του, που σημαίνει λιγότερα αέρια, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

-Σταυρανθή λαχανικά: Δηλαδή μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, σπαράγγια, πιπεριές και κίτρινα φασόλια. Όλα αυτά περιέχουν βιταμίνη A, C, K, καθώς και φυλλικό οξύ, Β-καροτένιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

-Μονοακόρεστα λιπαρά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, μια δίαιτα υψηλή σε μονοακόρεστα λιπαρά όπως το ελαιόλαδο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις το λίπος από την κοιλιά, χωρίς να αλλάξεις την θερμιδική σου πρόσληψη ή να κάνεις περισσότερη γυμναστική.

-Τροφές ολικής αλέσεως: Ξέχνα το άσπρο ψωμί και το ρύζι και προτίμησε ψωμί ολικής, καστανό ρύζι και φακές. Γιατί σύμφωνα με έρευνα, αυτές οι τροφές διώχνουν το λίπος από την κοιλιά. Αυτό μάλλον οφείλεται στην μειωμένη ανταπόκριση της ινσουλίνης στα τρόφιμα ολικής, η οποία εμποδίζει την αποθήκευση λίπους, σε αντίθεση με τους σύνθετους υδατάνθρακες.

-Ξύδι: Έρευνα έδειξε πως η ουσία που δίνει στο ξύδι αυτή τη ξινή γεύση και αυτό το δυνατό άρωμα μπορεί να καταπολεμήσει το λίπος. Τα άτομα που κατανάλωναν 1 ή 2 κουταλιές μηλόξυδο κάθε μέρα για 12 εβδομάδες, έχασαν περισσότερα κιλά, λίπος στην κοιλιά και την περιφέρεια από εκείνα που δεν έτρωγαν καθόλου. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο οξικό οξύ που περιέχει το ξύδι το οποίο ενεργοποιεί τα γονίδια εκείνα που απελευθερώνουν πρωτεΐνες που καίνε το λίπος.

Read More

And More