Πέθανε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα κατέληξε σήμερα ο Λευτέρης Βογιατζής. Ο σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από πολύμηνη θεραπεία που ακολουθούσε κατά του καρκίνου.

Ο Λευτέρης Βογιατζής ετών 68, απεβίωσε σήμερα Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από καρκίνο του πνεύμονα“, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του στους δικούς του ανθρώπους και τους συνεργάτες του. Δεν πρόλαβε να ανεβάσει την παράσταση το “Θερμοκηπίο” του Χ. Πίντερ, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε κιόλας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρακολούθησε το Ράινχαρτ Σεμινάρ στη Βιέννη και τελείωσε τη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη στην Αθήνα.

Η πρώτη του εμφάνιση στο χώρο του θεάτρου ήταν το 1973.

Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις, συνεργαζόμενος με τον Σπύρο Ευαγγελάτο, την Ελεύθερη Σκηνή και την Έλλη Λαμπέτη. Επίσης, ίδρυσε την Εταιρεία Θεάτρου “Η Σκηνή” το 1981 και τη νέα “Σκηνή” το 1988.

Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο επικεντρώνεται στις ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης:
“Ένας σπουδαίος θεατράνθρωπος, ο Λευτέρης Βογιατζής, έφυγε σήμερα από κοντά μας.Ο Λευτέρης υπήρξε ένας πολυτάλαντος εργάτης του Θεάτρου, με ήθος, τόλμη και ασίγαστη ανησυχία.Υπηρέτησε το Θέατρο με ιδεώδη, την Τέχνη χωρίς σύνορα, χωρίς ταμπού, χωρίς στρατεύσεις και λαϊκισμό.Στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια”.

Read More

And More