Ασκήσεις ισορροπίας από τη Μάντη Περσάκη! Για να γυμνάσεις για όλο σου το σώμα…

Ισορροπία: είναι ίσως η λέξη κλειδί για ό, τι κι αν κάνεις. Να βρεις ισορροπία στη δουλειά, να ζυγίσεις τα πράγματα στις σχέσεις και να αποκτήσεις καλή ισορροπία στο σώμα! Στο τελευταίο κομμάτι έρχεται η γυμναστική να σε βοηθήσει. Ασκήσεις ισορροπίας από την Μάντη Περσάκη για να δυναμώσεις όλο το μυικό σύστημα, αλλά και να τονώσεις τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους του σώματος που καταπονούνται σε καθημερινή βάση.

Ασκήσεις που απαιτούν ηρεμία, συγκέντρωση και προσοχή. Όταν όμως τις εκτελέσεις με επιτυχία θα ξαφνιαστείς με τις δυνατότητες που έχει το σώμα σου και δεν τις έχεις ανακαλύψει!

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις

Παρακολούθησε τις θέσεις κάθε άσκησης προσεκτικά, όπως στις δείχνει η Μάντη Περσάκη. Μην βιάζεσαι να εκτελέσεις καθεμία από αυτές.

– Ένα μυστικό είναι το πόδι που ακουμπά στο έδαφος να είναι ενεργό, γιατί είναι αυτό που σου παρέχει ισορροπία. Όλο το σώμα είναι ενεργό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σφίγγεσαι έντονα, γιατί έτσι θα χάσεις αμέσως την ισορροπία σου.

– Φαντάσου το σώμα σου σαν μια ζυγαριά, που σε κάθε κίνηση πρέπει να φέρεις τα μέρη του σώματος στην κατάλληλη θέση για να… έρθει σε απόλυτη ισορροπίας.

– Εκτέλεσε κάθε άσκηση 8 φορές! Προσπάθησε να μείνεις για μερικά δευτερόλεπτα (μέτρησε από μέσα σου αργά ως το 10) στην τελική θέση και προχώρησε στην επόμενη άσκηση.

– Επανάλαβε όλο το σετ δύο ακόμη φορές. Μην ξεχνάς να επιστρέφεις στο πρόγραμμα ισορροπίας το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα. Σύντομα θα αντιληφθείς ότι οι αρθρώσεις σε πονούν λιγότερο και αισθάνεσαι πιο δυνατή να κάνεις .

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την Μάντη Περσάκη για την παρουσίαση των ασκήσεων
Επιμέλεια/Κείμενα: Λευτέρης Σαββίδης

Read More

And More