Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου – Τι περιμένει η αστυνομία…

Οι Αρχές προσπαθούν, μέσα από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου, να συλλέξουν στοιχεία για το χαρακτήρα και την εμπειρία των δραστών του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους για άτομα δηλαδή που γνώριζαν τι θα πάρουν ή που ενεργούσαν κατ’ εντολή πελάτη τους, αλλά για ληστές του κοινού εγκλήματος, που βρήκαν την ευκαιρία και χτύπησαν το παλαιό μουσείο.
Οι ληστές φαίνεται πως έκαναν ένα μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Ένα λάθος που οι αστυνομικοί αναμένουν να ρίξει φως στις έρευνες που για την ώρα παραμένουν στο σκοτάδι.

Το ύφασμα και τα δαχτυλικά αποτυπώματα
Οι ληστές μπήκαν στο μουσείο το πρωί της περασμένης Παρασκευής (17-02-2012), κρατώντας βαριοπούλες. Γύρω από τις βαριοπούλες, είχαν κολλήσει με ταινία κομμάτια υφάσματος, για να μειώνεται ο θόρυβος από τα χτυπήματα στις προθήκες.
Όταν οι ληστές ακινητοποίησαν τη φύλακα και άρχισαν να σπάνε τις προθήκες, ένα από τα κομμάτια του υφάσματος έπεσε στο μουσείο και έμεινε εκεί. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και πλέον οι αστυνομικοί το εξετάζουν με την ελπίδα να βρουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα των δραστών. Ελπίζουν ότι όταν κόλλησαν το ύφασμα στις βαριοπούλες, δεν φορούσαν γάντια.

Read More

And More