TLife | The female side of life

Χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Άκης Πετρετζίκης σου προτείνει την καλύτερη συνταγή για χοιρινό που έχεις δοκιμάσει και φυσικά πρέπει να σερβίρεις στο χριστουγεννιάτικό σου τραπέζι!

Εύκολη 3 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πικάντικη μουστάρδα
  • Για το γλάσο
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 250 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. μείγμα 5 μπαχαρικών

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

  • 2

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέα μας από όλες τις πλευρές.

  • 3

    Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ''στρωματάκι'' μυρωδικών απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι. 

  • 4

    Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας. 

  • 5

    Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.

  • 6

    Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 180 βαθμούς.

  • 7

    Μετά από 2 1/2 ώρες το βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας. 

  • 8

    Για το γλάσο: Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • 9

    Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας .

  • 10

    Βάζουμε το ρολό πίσω στο φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω. 

  • 11

    Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...