TLife | The female side of life

Πανακότα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ιταλική φίνα γεύση της κρέμας πανακότα είναι ιδανική για ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Ετοίμασε την και σέρβιρε με μια ποικιλία σιροπιών για κάθε γούστο.

Εύκολη 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 9-11 φύλλα ζελατίνας
  • λίγη βανίλια
  • ποτό της αρεσκείας μας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ποτό και το άφησε σε σιγανή φωτιά.

  • 2

    Στη συνέχεια άσε τις ζελατίνες στο γάλα να λιώσουν και το πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα.

  • 3

    Αφού πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια, κατέβασε από την φωτιά και μοίρασε στα φορμάκια.

  • 4

    Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτα στο ψυγείο.

  • 5

    Σέρβιρε με σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας ή ό,τι άλλο σου αρέσει

  • Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Έτσι θα λιώσουν καλύτερα και δεν θα κολλήσουν.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...