TLife | The female side of life

Παγωτό κάστανο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια νόστιμη συνταγή για παγωτό με άρωμα και γεύση κάστανο. Θέλει να αφιερώσεις λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Δύσκολη 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 1 φλτιζάνι κρέμα γάλακτος (σε ρευστή μορφή) 2%
  • 3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 5 μεγάλους κρόκους αυγού
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψητά καθαρισμένα και κομμένα κάστανα (χώρισέ τα σε δυο μέρη)
  • 1 βανίλια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανάμειξε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε ένα βαρύ τηγάνι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά

  • 2

    Αφού ζεσταθεί καλά κατέβασε από τη φωτιά. Ανακάτεψε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά ανακατεύοντας καλά

  • 3

    Πάρε 1 φλιτζάνι από το ζεστό γάλα και πρόσθεσε με προσοχή στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά να μην ψηθεί το αυγό

  • 4

    Γύρισε το μείγμα στο τηγάνι με το υπόλοιπο γάλα και ανακάτεψε κατά διαστήματα σε χαμηλή φωτιά

  • 5

    Ανακάτεψε την κρέμα με το 1 φλιτζάνι κάστανου σε ένα μέτριο μπολ σκέπασε και αφού κρυώσει καλά, βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες

  • 6

    Βάλε το μείγμα σε μια τσατίλα (υφασμάτινο τούλι) και στράγγιξε πιέζοντας καλά και αφαιρώντας τα ξεραμένα και τα μεγάλα κομμάτια που μένουν στο τούλι

  • 7

    Πρόσθεσε τη βανίλια και βάλε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει. Καλύτερα να το βάλεις σε μια παγωτομηχανή

  • 8

    Σέρβιρε με τα υπόλοιπα κάστανα τριμμένα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...