TLife | The female side of life

Τάκος με μοσχάρι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα τοματίγιο μοιάζουν με πράσινες ντομάτες με λεπτή φλούδα. Αν δεν βρεις φρέσκιες, χρησιμοποίησε κονσέρβα.

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ..γ. καυτερό πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (500 γρ.)
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 16 τάκος (θα τα βρεις έτοιμα στο super market)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ένα τρυφερό μαρούλι για το σερβίρισμα
  • Σάλτσα τοματίγιο: 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • Χυμό από 1 lime
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό τοματίγιο αποφλυωμένα και πλυμένα
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο. Πρόσθεσε το κρέας και άφησέ το να μαριναριστεί για 30 λεπτά

  • 2

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ - Μούσκεψε το κρεμμύδι στο χυμό lime.

  • 3

    Στο μεταξύ, τηγάνισε το σκόρδο για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσει.

  • 4

    Ψήσε τα τοματίγιο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν

  • 5

    Βάλε το σκόρδο, τα τοματίγιο, τις πιπεριές και τον κόλιανδρο σε ένα μπλέντερ με αλάτι και πιπέρι. Δεν χρειάζεται να πολτοποιηθεί τελείως

  • 6

    Πρόσθεσε στο μείγμα τα κρεμμυδάκια και άσε τη σάλτσα να κρυώσει

  • 7

    Βγάλε το κρέας από την μαρινάδα και ψήσε στο γκριλ για 5 λεπτά

  • 8

    Άσε 10 λεπτά να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια

  • 9

    Ανακάτεψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο λάδι και άφησε τα στο γκριλ για λίγη ώρα

  • 10

    Γέμισε τα τάκος με το κρέας, τη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι

  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...