TLife | The female side of life

Μπεκρή μεζέ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα τρυφερά κομμάτια μοσχάρι κολουμπούν σε κρασί και διάφορα μυρωδικά. Στη συνέχεια τσιτσιρίζονται στο τηγάνι με ελαιόλαδο και ντομάτα και γίνονται ο πιο νόστιμος μεζές για το ουζάκι και τη μπύρα του καλοκαιριού.

Μέτρια 3 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το κρέας σε ένα μπολ και μαρίναρέ το με το κρασί, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά

  • 2

    Σκέπασε με μια διάφανη μεμβράνη και άφησε να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ

  • 3

    Βάλε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το κρεμμύδι σου μαζί με το σκόρδο

  • 4

    Πρόσθεσε το κρέας μαζί με τη μαρινάρα

  • 5

    Στη συνέχεια πρόσθεσε την ντομάτα τριμμένη μαζί με 2 περίπου ποτήρια νερό

  • 6

    Σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για 3-4 ώρες

  • Βιάστηκες να αλατίσεις το κρέας πριν ψηθεί; Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις το σωστό αλάτισμα

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...