TLife | The female side of life

Πάστα με κόκκινα φασόλια & μαϊντανό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια διαφορετική μακαρονάδα, με πολλά λαχανικά και καλοκαιρινή γεύση! Πλησιάζει περισσότερο σε σαλάτα, αφού είναι δροσερή και ανάλαφρη, ό, τι χρειάζεσαι δηλαδή όσο η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο!

Θερμίδες 422

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 230 ζυμαρικά κοχύλι ή όποιο άλλο σχήμα προτιμάς
  • 3 κούπες κομμένο μπρόκολο
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (κράτησε μόνο το ¼ του νερού της κονσέρβας)
  • μισή κούπα ζωμό κότας
  • 1,5 κ. γ. τσίλι σε σκόνη
  • ½ κούπα τριμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • ¼ κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Τρόπος μαγειρέματος

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ανάλογα με το πώς τα προτιμάς), προσθέτοντας το μπρόκολο τα τελευταία 3 λεπτά. Στράγγιξέ τα.

  • 2

    Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σου, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μισό κουταλάκι αλάτι.

  • 3

    Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και σώταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να μαλακώσει.

  • 4

    Ανέβασε τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα φασόλια, το ζωμό, το ζουμί από τα φασίλια και το τσίλι. Μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το τυρί και το μαϊντανό. Μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί.

  • 5

    Μπορείς να σερβίρεις προσθέτοντας ένα σφιχτό αβγό κομμένο σε φέτες.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...