TLife | The female side of life

Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Jamie Oliver βάζει τα δυνατά του να σε σαγηνεύσει παντρεύοντας τα μεθυσμένα δαμάσκηνα με μους σοκολάτας!

Μέτρια 3 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 350 γραμμ. σκούρα σοκολάτα (70%)+ λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 10 αυγά
  • 40 γραμμ. ζάχαρη
  • Για τα δαμάσκηνα
  • 500 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 150 ml ουίσκι
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ετοίμασε αποβραδίς τα δαμάσκηνα: βάλε όλα τα υλικά σε μπολ και άφησέ τα να μουλιάσουν όλη νύχτα.

  • 2

    Την επόμενη μέρα σπάσε τη τη σοκολάτα και λιώσε την σε μπεν μαρί (ή σε ένα μπολ που θα έχεις βάλει πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.

  • 3

    Βγάλε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.

  • 4

    Ζέστανε την κρέμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανάμιξε με τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά.

  • 5

    Χώρισε κρόκους και ασπράδια

  • 6

    Χτύπα τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  • 7

    Ρίξε τους κρόκους μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά και μετά ρίξε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά για να μη χαθεί ο όγκος τους.

  • 8

    Βάλε τα δαμάσκηνα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ πιέζοντάς τα ελαφρά στα τοιχώματα.

  • 9

    Ρίξε τη μους και βάλε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να δέσει.

  • 10

    Πριν σερβίρεις ξύσε από πάνω λίγη έξτρα σοκολάτα.

  • Αντί για ουίσκι μπορείς να βάλεις ρούμι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...