TLife | The female side of life

Πατζαρόσουπα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Ευτύχης Μπλέτσας βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή chef στον αέρα με την Ελένη Ψυχούλη και ετοίμασε μια νοστιμότατη σούπα από κατακόκκινο πατζάρι.

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 παντζάρια
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • Κάρδαμο
  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Aλάτι, Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Γιαούρτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους. Όσο πιο μικρά τα κόψουμε, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτεί η σούπα

  • 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε για 2 λεπτά με 2 κουταλιές νερό για να φύγει η έντονη αψάδα του και να γίνει πιο ελαφρύ

  • 3

    Μετά από 3 λεπτά που θα έχει εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε 4 κουταλιές λάδι, το γλυκό πιπέρι και το καυτερό πιπέρι, λίγο κάρδαμο, το μπούκοβο και λίγο δυόσμο

  • 4

    Προσθέτουμε τα λαχανικά, πατάτες, καρότα, παντζάρια. Αλατίζουμε

  • 5

    Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 15 λεπτά

  • 6

    Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά για να γίνει μία βαθυκόκκινη πηχτή σούπα

  • 7

    Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπωλ, τρίβουμε μαύρο πιπέρι και γαρνίρουμε με γιαούρτι


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...