Μαίρη Κοντολούρη: “Αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί δημοσιογράφοι υποφέρουν στα χέρια γυναίκας”

Η γνωστή δημοσιογράφος Μαίρη Κοντολούρη παραχώρησε συνέντευξη στο Πρωινό και στην Μαρία Κοκολάκη και μίλησε για το bullying που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της 25ετους καριέρας της στον χώρο της δημοσιογραφίας.

“Είχα την κακή τύχη να συναντήσω για περισσότερο από δέκα χρόνια κάποιους ανθρώπους που πραγματικά νομίζω μου άλλαξαν τη ζωή, με τρέλαναν. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις, για να μην ξεκινήσω τα χάπια. Οι γυναίκες που είναι ψηλά είναι πιο δύσκολες από τους άντρες. Αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί συνάδερφοί μας υποφέρουν στα χέρια γυναίκας.

Αυτός που μου έχει κάνει περισσότερο κακό στην καριέρα μου, στη διάθεσή μου, στην υγεία μου – γιατί έκανα και έναν καρκίνο πιο μετά – ήταν γυναίκα αρχισυντάκτρια, η οποία δεν τηρούσε τα εργασιακά δικαιώματα, μας ξεφτίλιζε με τη συμπεριφορά της, μας μείωνε. Είναι πολύ πολύ εκδικητικό… Πας στη δουλειά σου και όσα λεφτά και να βγάζεις, δεν πληρώνεται όλο αυτό που περνάς.

Διάβασε επίσης: Η δημοσιογράφος Μ. Κοντολούρη εξομολογείται στην Tatiana Live: “Πάλεψα με τον καρκίνο. Πώς ο σκύλος μου μού έσωσε τη ζωή”

Έκανα ένα καρναβάλι του Ρίο και ετοιμάζω το θέμα και την ακούω μέσα από την αίθουσα σύνταξης να ορίεται… “Είσαι άχρηστη”. Εγώ ήμουν 42 χρονών και μου μιλούσε μία που δεν είχε γράψει ένα κείμενο στη ζωή της. Όταν αυτό έφτασε στον διευθυντή σύνταξης, με έχωσε σε ένα γραφείο μαζί της και μου είπε “Άκουσε Κοντολούρη, δεν κρατάς τη σημαία της ηθικής. Αν δεν αλλάξεις έφυγες”. Με απείλησε ότι αν πάω στην ΕΣΗΕΑ, θα έφευγα” τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος.

 

“Πήρα διάσημο παρουσιαστή τηλέφωνο και μου έλεγε “Φοράω μπουρνούζι, έχω κάνει μπάνιο, σε σκέφτομαι”. Κοκάλωσα και το έκλεισα. Δεν μου ξαναμίλησε, αν και συνυπήρξαμε για πολύ καιρό. Ήμουν παντρεμένη τότε, δεν το είπα στον άνδρα μου γιατί θα τον έδερνε” αποκάλυψε η Μαίρη Κοντολούρη.

Read More

And More