Μεγάλο κύκλωμα με πειρατές που διοργανώνουν εκδρομές!

Μεγάλο κύκλωμα με πειρατές που διοργανώνουν εκδρομές! | tlife.gr

Το ΣΔΟΕ και η Τουριστική Αστυνομία, στην Πεδινή Ιωαννίνων μπλόκαραν την παράνομη αναχώρηση λεωφορείου με εκδρομείς για την Τήνο και στην «πράκτορα» επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο.

Υπό διωγμόν και στην Ήπειρο είναι οι παράνομες εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού που γίνονται από ιδιώτες. Μια «πειρατεία» που έχει λάβει διαστάσεις, προκαλώντας ζημιές τόσο στα επίσημα τουριστικά γραφεία, όσο και στο Δημόσιο. Όλα δείχνουν ότι αυτή η παράνομη δραστηριότητα χρόνων, παίρνει τέλος, καθώς καθημερινά εντοπίζονται οι «πειρατές», τους επιβάλλονται πρόστιμα και υποβάλλονται σε βάρος τους μηνύσεις.

Λειτουργούν πειρατικά σαν «τουριστικά γραφεία», διοργανώνοντας εκδρομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνήθως με τιμές μεγαλύτερες των επίσημων τουριστικών γραφείων και με τεράστια φοροδιαφυγή αφού ποτέ δεν κόβουν αποδείξεις (δεν έχουν και το δικαίωμα άλλωστε αφού δεν κρατούν λογιστικά βιβλία), δεν ασφαλίζονται οι εκδρομείς σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και τα χρήματα που εισπράττουν «μαύρα», πάνε όλα στις τσέπες τους.

Χρέη «πρακτόρων» εκτελούν διάφορες κυρίες κυρίως, δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και αποκλειστικές νοσηλεύτριες. «Θύματά» τους κυρίως ηλικιωμένοι που ενημερώνονται τηλεφωνικά για να δηλώσουν συμμετοχή και οι αναχωρήσεις γίνονται ή πολύ πρωϊνές ώρες ή βραδινές για να μην εντοπίζονται.

Διάβασε περισσότερα στο newsit.gr

READ more