Γυμναστική στο σπίτι: Εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσεις σωστή στάση σώματος

Γυμναστική στο σπίτι: Εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσεις σωστή στάση σώματος | tlife.gr

Η σωστή στάση σώματος είναι απαραίτητη για την υγεία μας, τη διάθεσή μας και φυσικά για την εικόνα μας. Η γυναίκα σαφώς είναι πιο γοητευτική και σέξι όταν στέκεται και κινείται σωστά. Δυστυχώς είναι κάτι που ξεχνάμε, κάτι που αμελούμε με αποτέλεσμα συχνά να νιώθουμε πιασμένες και ταλαιπωρημένες. Θέλω επίσης να σημειώσεις και κάτι άλλο: το να στέκεσαι σωστά, να κρατάς το σώμα σου όρθιο είναι κάτι που επηρεάζει αυτόματα και την αυτοπεποίθησή σου, τη διάθεσή σου. Δοκίμασέ το! Τσέκαρε, όταν νιώθεις down, ότι οι ώμοι σου γέρνουν, σχεδόν καμπουριάζεις. Συνειδητοποίησέ το. Διόρθωσε τη στάση σου, πάρε τα πάνω σου, ίσιωσε και παρατήρησε πως αλλάζει άμεσα και η ψυχολογία σου προς το καλύτερο.

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, είναι για άλλη μια εβδομάδα εδώ για να μας γυμνάσει και να μας μάθει να στεκόμαστε σωστά. Έτσι ακριβώς όπως αρμόζει σε μια δυναμική γυναίκα.

Πριν ξεκινήσεις σημείωσε το εξής: Σε όλες τις ασκήσεις να προσέχεις ώστε να έχεις σωστή στάση σώματος. Όλη η δύναμη να είναι στο κέντρο.

Άσκηση 1
Τα πόδια σου είναι λυγισμένα σταθερά. Ο κορμός σου ίσιος. Τα χέρια μπροστά τεντωμένα. Ανεβάζεις και επανέρχεσαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνεις για 1 λεπτό. Για πάμε να ισιώσει η πλατούλα…

 

Άσκηση 2
Πόδια ελαφρώς λυγισμένα και ανοιχτά. Κορμός μπροστά σταθερός. Ίσια πλάτη. Ανεβάζεις τα χέρια τεντωμένα στο ύψος των ώμων. Όλη η δύναμη στο κέντρο. Κατεβάζεις. Επαναλαμβάνεις για 1 λεπτό.

 

Άσκηση 3
Ίσιωσε την πλάτη. Η σπονδυλική σου στήλη να είναι σε μια ευθεία. Κορμός σταθερός, ώμοι έξω, ίσια πλάτη, πέλματα ενωμένα και πάμε. Κατεβαίνεις. Πιέζουμε τα γόνατα μέχρι το σημείο που δεν πονάμε. Προσπάθησε να διατηρείς την πλάτη σε μια ευθεία και να μην καμπουριάζεις. Κατέβα μέχρι εκεί που μπορείς. Για 30 δευτερόλεπτα.

 

Άσκηση 4
Πόδια σταθερά λυγισμένα, πλάτη ίσια, χέρια ενωμένα πίσω στο ύψος του αυχένα. Τεντώνουμε και κάμπτουμε μπροστά για 1 λεπτό. Προσέχεις πάντα να κρατάς την πλάτη σου ευθεία.

 

Άσκηση 5
Χέρια τεντωμένα στο πλάι και κάμπτουμε τον κορμό από τη μια πλευρά διατείνοντας. Μένεις για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνεις το ίδιο από την άλλη πλευρά.

 

 

Άσκηση 6
Ο κορμός πρέπει να είναι σταθερός. Ένωσε τις παλάμες. Διατείνουμε μπροστά με παλάμες προς τα έξω για 30 δευτερόλεπτα.

Εύκολα και γρήγορα, όπως βλέπεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Φρόντισε να αφιερώνεις μερικά λεπτά καθημερινά ώστε να διορθώσεις τη στάση του σώματός σου.

READ more