Οι πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να “χτίσεις” τους μύες σε όλο το σώμα

Φαντάζομαι γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η γυμναστική για την υγεία σου και για τη διάθεσή σου. Είναι φυσικά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποκτήσεις ένα καλλίγραμμο σώμα. Σήμερα λοιπόν για άλλη μια φορά η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, αναλαμβάνει να μας γυμνάσει. Θα σου δείξει τις 7 καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και μπορείς να τις κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Σαββατοκύριακο είναι, σπίτι είσαι, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία. Αφιέρωσε μερικά λεπτά και το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί…

 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Χέρια τεντωμένα, παλάμες στο έδαφος. Ανεβάζουμε το πόδι τεντωμένο ψηλά και κατεβάζουμε χωρίς να ακουμπάει στο έδαφος. Ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 2

Το ένα χέρι στον αυχένα, το άλλο τεντωμένο. Το ένα πόδι κάτω λυγισμένο, το άλλο λίγο πιο πάνω από το έδαφος. Μύτες ποδιού τεντωμένες. Άνεβάζουμε κορμό παράλληλα, με αντίθετο χέρι πόδι. Ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 3

Χέρια στον αυχένα, κορμός λίγο πιο πάνω από το έδαφος σταθερός. Πόδια τεντωμένα, μύτες ποδιών τεντωμένες και ανεβάζουμε μία το ένα μία το άλλο πόδι κάνοντας ψαλιδάκια. Για ένα λεπτό.

 

ΑΣΚΗΣΗ 4

Στηριζόμαστε σε χέρια τεντωμένα. Παλάμες προς τα μέσα, ένα πόδι λυγισμένο, ένα τεντωμένο -δεν ακουμπάει κάτω. Προσοχή να μην πέφτει η λεκάνη μας. Τεντώνουμε ψηλά. Μύτες ποδιού τεντωμένες και ανεβάζουμε – κατεβάζουμε το πόδι για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Παλάμες προς τα μέσα, χέρια τεντωμένα. Το ένα πόδι ακουμπάει στο γόνατο. Ανεβάζουμε και κατεβάζουμε λεκάνη χωρίς να ακουμπάει στο έδαφος. Για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 6

Χέρια δίπλα στον κορμό, πόδια ψηλά, ελαφρώς λυγισμένα. Όλη η δύναμη στο κέντρο. Ανεβάζουμε τα πόδια προς τον κορμό σηκώνοντας και τη λεκάνη και κατεβάζουμε σπόνδυλο – σπόνδυλο. Επαναλαμβάνουμε για ένα λεπτό.

 

ΑΣΚΗΣΗ 7

Διάταση. Απαραίτητη. Πόδια τεντωμένα και ενωμένα. Ρίχνουμε τον κορμό μπροστά προσπαθώντας να πιάσουμε τις μύτες των ποδιών. Μένουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Read More

And More