Κορμάρα πριν τις διακοπές (part III): Η Μάντη Περσάκη σου δείχνει βήμα-βήμα, πως θα τα καταφέρεις

Φτάσαμε αισιώς στο τρίτο μέρος (δες το 1ο και το 2ο εδώ και εδώ) του προγράμματος που έφτιαξε η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, για το TLife, ώστε να βγεις στην παραλία έτσι όπως το ονειρεύεσαι και να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ μέσα στο μπικίνι που έχεις διαλέξει.

Η μέθοδος, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι σου… Ξεκινάς με την 1η άσκηση την 1η μέρα και συνεχίζεις τις επόμενες μέρες προσθέτοντας κάθε φορά τις ασκήσεις των προηγούμενων ημερών. Την 20η ημέρα θα έχεις 20 ασκήσεις… και ένα αγνώριστο σώμα.

*** Μην ξεχνάς να κάνεις 1-2 ασκήσεις για ζέσταμα πριν ξεκινήσεις την άσκηση και 1 άσκηση αποθεραπείας στο τέλος.

ΗΜΕΡΑ 1η

Το ένα πόδι πατάει κάτω λυγισμένο, μύτες του άλλου ποδιού στο λυγισμένο πόδι, χέρια δίπλα στον κορμό , λεκάνη ψηλά σταθερή, τεντώνουμε και λυγίζουμε το πόδι για 1΄στην κάθε πλευρά. Προσοχή να μην πέφτει η λεκάνη.

ΗΜΕΡΑ 2η

Όλοι οι σπόνδυλοι σε μια ευθεία, πέλματα ενωμένα, γόνατα ανοιχτά, χέρια δίπλα στον κορμό, ανεβάζουμε κατεβάζουμε λεκάνη χωρίς να ακουμπάει κάτω για 1.

ΗΜΕΡΑ 3η

Πόδια λυγισμένα πατάνε κάτω, χέρια δίπλα στον κορμό, ανεβάζουμε κατεβάζουμε λεκάνη χωρίς να ακουμπάμε κάτω για 1′.

ΗΜΕΡΑ 4η

Χέρια στον αυχένα, πόδια τεντωμένα, μύτες ποδιών τεντωμένες, ανεβάζουμε κορμό με αντίθετο χέρι πόδι για 1΄στην κάθε πλευρά. Τα πόδια δεν ακουμπάνε κάτω.

ΗΜΕΡΑ 5η

Χέρια δίπλα στον κορμό, πόδια σταυρωτά ελαφρώς λυγισμένα, τα φέρνουμε προς το κεφάλι και κατεβαίνουμε για 1΄.

ΗΜΕΡΑ 6η

Χέρια δίπλα στον κορμό, όλη η δύναμη στο κέντρο, πόδια ενωμένα τεντωμένα, ανεβάζουμε λεκάνη δίνοντας ώθηση με τα πόδια και επανερχόμαστε στην αρχική θέση . Επαναλαμβάνουμε για 1΄.

Read More

And More