Mandy Challenge (part III): 2 εβδομάδες, 1 άσκηση τη μέρα… για τέλειους κοιλιακούς!

To Mandy Challenge συνεχίζεται! Κι εμείς απτόητες!!! Αφού γυμνάσαμε γλουτούς (δες εδώ κι εδώ), τώρα συνεχίζουμε με κοιλιακούς. Στόχος: το απόλυτο σώμα! Αυτό που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Όπλα μας η συνέπεια και η στοχοπροσήλωση. Πάμε…

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη μας δίνει τις ασκήσεις για τέλειους κοιλιακούς. Το κόνσεπτ επαναλαμβάνεται. Δύο εβδομάδες, μία άσκηση τη μέρα, εκατό επαναλήψεις. Σήμερα θα δούμε την πρώτη εβδομάδα και το επόμενο Σάββατο επανερχόμαστε με τις υπόλοιπες ασκήσεις.

Τι πρέπει να κάνεις!
Το Challenge: Να αφιερώνεις χρόνο καθημερινά. Να είσαι συνεπής. Έχεις μόνο μία άσκηση τη μέρα. 100 επαναλήψεις συνεχόμενες όμως. Χωρίς να σταματήσεις! Ανάσα. Τέλος. Αύριο πάλι. Φύγαμε;

Δεν ξεχνάτε πριν και μετά την άσκηση να κάνετε ζέσταμα και αποθεραπεία. Δίνουμε 2 διατάσεις. Μια στην αρχή και μια στο τέλος της άσκησης.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΣΗ
Μην ξεχνάς ποτέ τη διάτασή σου και το ζέσταμά σου. Οπότε διατείνουμε πριν την άσκηση για 30 δευτερόλεπτα στην κάθε πλευρά.

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ
Διάταση – αποθεραπεία. Διατείνουμε για 30 δευτερόλεπτα στο τέλος της άσκησης.

Ξεκινάμε λοιπόν…

ΑΣΚΗΣΗ 1

Χέρια στον αυχένα, γόνατα στο στήθος. Τεντώνουμε τα πόδια σηκώνοντας παράλληλα τον κορμό, 100 φορές.

 

ΑΣΚΗΣΗ 2

Χέρια στον αυχένα, πόδια δεν ακουμπάνε στο έδαφος, μύτες ποδιών τεντωμένες. Σηκώνουμε κορμό με αντίθετο αγκώνα γόνατο εναλλάξ, μια το ένα μια το άλλο. 100 φορές.

 

ΑΣΚΗΣΗ 3

Σε πλάγια θέση, το ένα χέρι κάτω από το κεφάλι τεντωμένο, κάτω πόδι λυγισμένο. Aνεβάζουμε το πάνω πόδι προς τον κορμό παράλληλα με το χέρι. 100 φορές στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 4

Όλοι οι σπόνδυλοι σε μια ευθεία. Το ένα χέρι στον αυχένα, το ένα πόδι πατάει κάτω λυγισμένο, το άλλο τεντωμένο. Ανεβάζουμε ψηλά παράλληλα με τα χέρι. 100 φορές στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάτω πόδι τεντωμένο, το πάνω λυγισμένο μπροστά και φέρνουμε το πάνω χέρι προς τον κορμό και επανερχόμαστε. 100 φορές στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 6

Χέρια στον αυχένα, πόδια λυγισμένα. Ενώνουμε αντίθετο αγκώνα γόνατο εναλλάξ. 100 φορές.

 

ΑΣΚΗΣΗ 7

Χέρια στον αυχένα, πόδια λυγισμένα πάνω σταθερά, μύτες ποδιών τεντωμένες, ανεβάζουμε τον κορμό. Όλη η δύναμη στο κέντρο. Επαναλαμβάνουμε 100 φορές.

 

 

 

Read More

And More