Μία κουταλιά αρκεί για να μειώσεις τις θερμίδες όσων τρως

Η εξίσωση σου μοιάζει βουνό! Σαν τότε που πήγαινες ακόμη σχολείο και το κεφάλι σου γινόταν καζάνι με την άλγεβρα. Και το πρόβλημα ένα και δυσεπίλυτο… Πώς θα καταφέρεις να μειώσεις τις θερμίδες όσων τρως; Τι μπορείς να κάνεις για να απολαμβάνεις τα φαγητά σου, χωρίς να σκέφτεσαι πως έχουν παραπάνω θερμίδες; Κι αν σου έλεγα πως η λύση πολλές φορές είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι; Αν σου αποδείκνυα πως τελικά “πνίγεσαι” σε μια κουταλιά;

Ναι, ναι! Η κουταλιά είναι το μυστικό. Αφαίρεσε μία μόνο κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και “εξοικονόμησε” 120-140kcals. Ντρεσάρεις τη σαλάτα σου ή περιχύνεις τα λαδερά και τα κρεατικά σου; Συγκρατήσου και αφαίρεσε μία μόνο κουταλιά της σούπας!

Αφαίρεσε μια κουταλιά μαγιονέζα από το σάντουιτς και βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού (αν θες ανακάτεψέ το με λίγο γιαούρτι ή μουστάρδα που δεν έχει λιπαρά και θερμίδες). Μόλις αλάφρυνες το κολατσιό σου από 54 θερμίδες.

Κάνε το ίδιο με τη ζάχαρη στον καφέ. Αφαίρεσε μια κουταλιά – αν φυσικά πίνεις γλυκό καφέ – και θα δεις πως δεν είναι καθόλου πικρή η γεύση του. Αντί για ζάχαρη, βάλε λίγο γάλα 2% περισσότερο. Ή ακόμη και από τα γλυκά σου… Με μία μόνο κουταλιά ζάχαρη θα μειώσεις την ενέργεια κατά 40 θερμίδες.

Βλέπεις; Μικρές αφαιρέσεις για… μεγάλες προσθέσεις!

Read More

And More