Αλατισμένες σοκολατένιες καρδιές καρύδας για… ερωτευμένους

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και ελαφριά σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς με άρωμα καρύδας και επίγευση αλατιού

Συστατικά

  • νιφάδες αλατιού
  • 1/2 φλ. λάδι καρύδας
  • 1/2 φλ. σκόνη κακάο
  • 2-4 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 παγοθήκες ή φόρμες σιλικόνης με σχήμα καρδιάς

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε με το αλάτι τις θήκες κάθε φόρμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε να ζεσταθεί το λάδι καρύδας (αν είναι στερεοποιημένο) μέχρι να γίνει ρευστό.
  • Πρόσθεσε τη σκόνη κακάο και ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Πρόσθεσε δύο κουταλιές σιρόπι σφενδάμου και έλεγξε τη γεύση, προσθέτοντας όσο χρειαστεί έως τις τέσσερις κουταλιές το πολύ.
  • Μοίρασε το μείγμα στις φόρμες και χτύπησέ τες στον πάγκο, ώστε να απελευθερωθεί ο αέρας.
  • Άφησε τις φόρμες στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια.
  • Ξεφόρμαρε τα σοκολατάκια και σέρβιρέ τα απευθείας από το ψυγείο για να μην λιώσουν.

Read More

And More