Αλμυρά κρακεράκια με σοκολάτα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι η απόλυτη συνταγή για εκείνες τις στιγμές που θέλεις κάτι αλμυρό και γλυκό μαζί! Και είναι και πανεύκολη!

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρει
  • 35 με 40 κράκερς με αλάτι
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Στρώσε σε μια μεγάλη λαμαρίνα (ή δύο μικρές) αλουμινόχαρτο, ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι και άπλωσε μια στρώση από κρακερς με την πλευρά που έχει το αλάτι προς τα κάτω.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο με τη ζάχαρη και βράσε μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας για μερικά λεπτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άπλωσέ το πάνω από τα κράκερς να τα καλύψει ομοιόμορφα.
  • Βάλε στο φούρνο και ψήσε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να κάνει φουσκάλες προσέχοντας να μην καούν.
  • Βγάλε από το φούρνο και ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας. Μόλις αρχίσουν να λιώνουν άπλωσε τη σοκολάτα παντού με ένα μαχαίρι.
  • Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να κρυώσουν τελείως τα κράκερς.

Tip

Τα κρακεράκια με χοντρό αλάτι θα κάνουν τη διαφορά αλλά αν δεν βρεις χρησιμοποίησε απλά κράκερς. Διατηρούνται σε σκεπασμένο τάπερ για πολλές μέρες.

Read More

And More