Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αρνίσιο μπούτι με φρέσκια ρίγανη και μεσογειακό άρωμα

Συστατικά

  • 1 μεγάλο μπούτι αρνιού (3 kg)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ kg baby πατάτες
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
  • ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 gr ντομάτα
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 240℃.
  • Στο μπλέντερ «χτύπα» το σκόρδο, τη μισή ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, λάδι και αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι χάραξε το μπούτι του αρνιού και στις τομές βάλε όσο περισσότερο από το μείγμα μυρωδικών γίνεται.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί ρίξε τις πατάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι και όσο έχει μείνει από το μείγμα για το κρέας και ανακάτεψε καλά.
  • Τοποθέτησε το κρέας πάνω από τις πατάτες και ψήσε για 20 λεπτά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία στους 160℃ και ψήσε για άλλη μιάμιση ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να «βρέχεις» το κρέας με τους ζωμούς του φαγητού.
  • Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, πασπάλισέ το με την υπόλοιπη ρίγανη και πρόσθεσε στο ταψί την ντομάτα τριμμένη και τις ελιές και ψήσε για μερικά ακόμη λεπτά.

Tip


Read More

And More