Αρωματισμένο ρύζι μπασμάτι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το ρύζι μπασμάτι είναι από μόνο του ιδιαίτερα αρωματικό! Φαντάσου λοιπόν να ετοιμάσεις με αυτό ένα ελαφρύ ριζότο, με υπέροχα μυρωδικά! Είναι μια καλή πρόταση για ελαφρύ βραδινό ή ένα αρωματικό συνοδευτικό στο μπουφέ σου!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 1 3/4 του φλιτζανιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
  • 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ρύζι με το νερό και το βούτυρο σε ε΄να κατσαρολάκι και άφησε να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό, σκέπασε το κατσαρολάκι και άφησε το ρύζι να πιει τα υγρά για 15 λεπτά. Τέλος, σβήσε τη φωτιά και άφησε το ρύζι να σταθεί
  • Τέλος πρόσθεσε το μαϊντανό, τον άνιθο και το φινόκιο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε ζωηρά με ένα πιρούνι να αφρατέψει
  • Σέρβιρε ζεστό

Tip


Read More

And More