Cookies διπλής σοκολάτας με γέμιση καραμέλας

2 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά μαλακά μπισκότα με αλατισμένη καραμέλα και δύο είδη σοκολάτας

Συστατικά

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2/3 φλ. κακάο
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 10 κ. σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/4 φλ. τσιπς σοκολάτας
  • 18 σοκολατάκια με γέμιση καραμέλα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο με την μαύρη και την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε το αυγό και την βανίλια και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού σε εκείνο του βουτύρου μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Ανακάτεψε και τα τσιπς σοκολάτας, κάλυψε με μεμβράνη την ζύμη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, βγάλε την ζύμη από το ψυγείο και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Πλάσε μπαλάκια ζύμης παίρνοντας δύο κουταλιές κάθε φορά.
  • Πίεσε το κέντρο από κάθε μπαλάκι, τοποθέτησε ένα σοκολατάκι στο άνοιγμα και πλάσε ξανά μέχρι να κλείσει.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά την κάθε φουρνιά μπισκότων, πασπάλισε αμέσως με το χοντρό αλάτι και άφησέ τα να “σταθούν” για πέντε λεπτά στο ταψί.
  • Μετάφερε τα ψημένα μπισκότα προσεκτικά σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν και συνέχισε με την υπόλοιπη ζύμη.

Read More

And More