Floating Islands με βανίλια και φράουλα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι μια παραλλαγή ενός υπέροχου γλυκού που η αλήθεια έιναι πως δεν θα το βρεις αποκλειστικά και μόνο στην Κούβα. Έμπνευση από το τροπικό νησί δηλαδή για γλυκό πεντανόστιμο νησί…

Συστατικά

  • 500γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60ml χυμό λεμονιού
  • Για τα νησάκια από μαρέγκα: 2 ασπράδια αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (Plus 1.5 κ.σ.)
  • 1/2 κλωναράκι βανίλιας
  • 3-4 φράουλες για το γαρνίρισμα
  • Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Συνέχισε για 2-3 λεπτά ακόμη και κατέβασε από τη φωτιά
  • Αφού κρυώσει καλά λιώσε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και μοίρασε τη σος σε 4 ποτηράκια λικέρ (με μεγάλο άνοιγμα)
  • Για τη μαρέγκα: Βουτύρωσε 4 φορμάκια, σε ότι σχήμα επιθυμείς, και βάλε σε ένα βαθύ ταψάκι
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 140oC
  • Βάλε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και βάλε πάνω από νερό που σιγοβράζει να ζεσταθεί ελαφρά αλλά όχι να κάψει.
  • Αν έχεις θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 60oC, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία
  • Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και χτύπησε με ένα μίξερ να διπλασιάσει τον όγκο του και να είναι κρύο στο άγγιγμα
  • Γύρισε την αφράτη μαρέγκα σου στα φορμάκια και γέμισε το ταψάκι με ζεστό νερό, σχεδόν στα 2/3 της κάθε φόρμας
  • Ψήσε για 20 με 30 λεπτά να ξεραθούν ελαφρά οι μαρέγκες σου εξωτερικά. Αφαίρεσε και άσε να κρυώσουν
  • Αφού έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ρίξε μέσα στα ποτηράκια με τη σος φράουλας
  • Σέρβιρε με κομματάκια φρέσκιας φράουλας και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης

Tip


Read More

And More