“Φρουτόπιτα” με ροδάκινα και βελούδινη κρέμα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια μπισκοτένια και αφράτη ζύμη χωρίζει στα δύο για να υποδεχτεί την πιο αφράτη σαντιγί με απολαυστικά κομμάτια ροδάκινου. Και, “ω! Τι έκπληξη”, οι Αμερικάνοι την αποκαλούν shortcake και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα γλυκό με φρούτα!

Συστατικά

  • ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλη κομπόστα ροδάκινο (500γρ.)
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • Για το shortcake: 10 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σ. baking powder
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 ¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC
  • Ανάμειξε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking powder, και το αλάτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το βούτυρο κρύο και χτύπησε να πάρεις ένα μείγμα που θα μοιάζει με ψίχουλα.
  • Πρόσθεσε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και με ένα πιρούνι ανακάτεψε ελαφρά να πάει παντού. Μην παιδέψεις πολύ το μείγμα, απλά φρόντισε να νοτίσει καλά με την κρέμα.
  • Μάζεψε τη ζύμη σε μια μπάλα και ζύμωσε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5′ λεπτά να πάρεις ένα απαλό αποτέλεσμα. Βάλε το ζυμάρι σε ένα στρογγυλό ταψάκι αφού πρώτα το βουτυρώσεις καλά.
  • Ψήσε στο φούρνο για 25′ με 35′ λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει ελαφρά. Ξεφόρμαρε.
  • Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και χτύπησε σε μεταλλικό μπολ κατά προτίμηση να σφίξει. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη, όσο συνεχίζεις το χτύπημα. Βάλε στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει τελείως η ζύμη σου.
  • Κόψε τα ροδάκινα σε μικρότερα κομμάτια και κράτησε το σιρόπι τους.
  • Κόψε το κέικ που έφταξες με προσοχή στη μέση [ΔΕΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ ΕΔΩ] σαν σάντουιτς.
  • Με ένα πινέλο σιλικόνης ράντισε ελαφρά το εσωτερικό με το σιρόπι ροδάκινου.
  • Βάλε σχεδόν όλη τη σαντιγί στη μέση, κρατώντας λίγη για το γαρνίρισμα. Πάνω από την κρέμα στρώσε τα ροδάκινα. Σκέπασε με το κομμάτι του κέικ και γάρνιρε με την υπόλοιπη κρέμα και μερικά ροδάκινα.

Tip


Read More

And More