Fusilli με ψητό κουνουπίδι και τραγανό προσούτο σε σάλτσα ντομάτας

Fusilli με ψητό κουνουπίδι και τραγανό προσούτο σε σάλτσα ντομάτας | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
35 λεπτά

Πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με τρυφερό κουνουπίδι και ψημένο προσούτο

Συστατικά
  • 4 φέτες προσούτο
  • 340 gr fusilli
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα fussili και διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το προσούτο για περίπου δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Ρίξε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρισε το κουνουπίδι σε μέτρια φωτιά με μια πρέζα αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα με άλλη μία πρέζα αλάτι και σιγόβρασε για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και τα ζυμαρικά με μία-μία κουταλιά από το βραστό νερό, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το φρέσκο μαϊντανό και το ψημένο προσούτο.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ