Gelo di melone

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια σισιλιάνικη συνταγή για να κάνεις το καρπούζι απολαυστική πουτίγκα. Εμείς αφαιρέσαμε τη ζάχαρη για να είναι πιο ελαφρύ και προσθέσαμε στέβια. Δροσερό, ελαφρύ και απολαυστικό γλυκό.

Συστατικά

  • 1 κιλό και κάτι καρπούζι χωρίς κουκούτσια
  • 4 κ.σ. στέβια
  • ½ φλιτζάνι νισεστέ ή άνθος αραβοσίτου
  • 1 βανίλια
  • ½ φλιτζάνι φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
  • 50γρ. Μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το καρπούζι στο μπλέντερ.
  • Ανακάτεψε τη στέβια με το άνθος αραβοσίτου σε ένα κατσαρολάκι. Πρόσθεσε το καρπούζι και βάλε το κατσαρολάκι να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Συνέχισε το βράσιμο για 5′ λεπτά να σφίξει ελαφρώς η κρέμα.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη βανίλια. Με μια σπάτουλα βάλε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα ή ατομικά φορμάκια. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο τουλάχιστον τέσσερις ώρες να πήξει.
  • Ξεφόρμαρε και σέρβιρε με μερικά φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα και τριμμένη σοκολάτα.

Tip


Read More

And More