Γεμιστό κοτόπουλο

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν έχεις βαρεθεί το απλό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, αυτή είναι η εναλλακτική σου… τρυφερό κοτοπουλάκι γεμιστό με ρύζι και άλλα μυρωδικά για να πάρει γεύση και υπέροχο άρωμα. Δοκίμασέ το! 

Συστατικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι, σιναπόσπορο & κάρυ
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη μουστάρδα
  • 3-4 πατάτες μέτριες
  • Λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ. συκωτάκια κότας
  • 1 ποτήρι ρύζι μακρύκοκκο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το κοτοόπουλο καλά. Αλατοπιπέρωσε και τρίψε με το σιναπόσπορο. Άλειψε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και μουστάρδα
  • Για τη γέμιση σόταρε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και πρόσθεσε τα συκωτάκια να πάρουν χρώμα
  • Ρίξε και το ρύζι και συνέχισε το σοτάρισμα. Σβήσε με το κρασί και αφού φύγει το αλκόολ πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και άνηθο
  • Γέμισε το κοτόπουλο και βάλε σε ένα ταψάκι με πατάτες κομμένες κυδωνάτες και δυο τρεις ροδέλες λεμόνι για άρωμα. Συμπλήρωσε λίγο νερό και ψήσε στους 170 για 2 1/2 ώρες περίπου
  • Σέρβιρε

Tip


Read More

And More