Καρμπονάρα φούρνου με κρέμα κουνουπιδιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια εναλλακτική καρμπονάρα με πλούσια κρέμα κουνουπιδιού.

Θερμίδες:214/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 225γρ. πέννες
  • 2φλ. νερό
  • 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 5φλ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
  • 3 φέτες μπέικον γαλοπούλας
  • 1φλ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2κ. της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4κ. αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1/2φλ. βρασμένα φασόλια
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πρόσθεσε το νερό και το ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράσε το κουνουπίδι για 10 λεπτά περίπου.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία θερμότητα και μαγείρεψε το μπέικον μέχρι να γίνει χρυσοκίτρινο και τραγανό.
  • Μόλις μαγειρευτεί, μετέφερέ το σε ένα χαρτί και πίεσέ το για να φύγει το λίπος.
  • Στο ίδιο τηγάνι σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
  • Μετέφερε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βρασμένο κουνουπίδι σε ένα μίξερ και χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις και λίγο νερό μέσα.
  • Ανακάτεψε το μείγμα που μόλις έφτιαξες με τα αυγά και έπειτα ρίξε το σε ένα μπολ μαζί με τα ζυμαρικά, τα φασόλια και το μπέικον.
  • Μετέφερε τα μακαρόνια και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί και ψήσε για 10 λεπτά.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο, πασπάλισε με μαϊντανό και κόψε σε 6 κομμάτια.

Read More

And More