Κεφτεδάκια γαλοπούλας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Gwyneth Paltrow είναι διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και foodie. Έχει ιδρύσει την προσωπική ιστοσελίδα της Goop που ασχολείται με το well- being και παράλληλα η ίδια καταπιάνεται με τη μαγειρική, που λατρεύει.

Συστατικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 φύλλα φασκόμηλο
  • 8 φύλλα βασιλικός
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1/4 φλ. μαϊντανός
  • 1 φλ. ρόκα
  • 1/2 kg κιμάς γαλοπούλας
  • 4 φλ. ντοματοπολτός
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κρεμμύδι και μαζί με το σκόρδο, τα βότανα και τη ρόκα πέρασέ τα από το μπλέντερ.
  • Ζύμωσε καλά το μείγμα με τον κιμά και αλάτι με πιπέρι.
  • Πλάσε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια (σαν του γκολφ).
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε τον ντοματοπολτό με λίγο νερό και αλάτι με πιπέρι.
  • Όσο ετοιμάζεται η σάλτσα, “κάψε” το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα (2-3 λεπτά η κάθε πλευρά).
  • Μόλις τηγανιστούν οι κεφτέδες, ρίξε τους στη σάλτσα που σιγοβράζει και κάλυψέ τους.
  • Άφησε να μαγειρευτούν ελαφρώς για μισή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά, ώστε να είναι πλήρως ψημένο το φαγητό.
  • Σέρβιρέ τα με ζυμαρικά, noodles ή φρέσκα λαχανικά!

Tip


Read More

And More