Κριθαράκι κοκκινιστό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κριθαράκι κοκκινιστό χωρίς κρέας είναι μια πολύ… ελληνική επιλογή για ένα υπέροχο μεσημεριανό πιάτο!

Συστατικά

  • 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη ή μία κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γλυκού τοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό ζεστό
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
  • Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το κριθαράκι.
  • Μετά από 1-2 λεπτά και ενώ ανακατεύουμε το κριθαράκι με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και την κανέλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε και το βραστό νερό.
  • Βράζουμε το κριθαράκι 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με μερικά φύλλα ρίγανης και τυρί φέτα.

Tip

Εάν η φρέσκια ρίγανη σου πέφτει... βαριά σέρβιρε με λίγο φρέσκο μαϊντανό!

Read More

And More