Κριθαράκι με λουκάνικο και μπρόκολο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Γευστικό και απολαυστικό κριθαρότο με λουκάνικο από κοτόπουλο και τρυφερό μπρόκολο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 230 gr λουκάνικο από κοτόπουλο
  • 2 μικρά κεφάλια μπρόκολο σε φουντίτσες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 2 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες, ριξ’ το στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Πρόσθεσε το μπρόκολο με αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το σκόρδο με το κριθαράκι και σοτάρισε για άλλο ένα με δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου στα υλικά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 10 λεπτά.
  • Ανακάτεψε την παρμεζάνα, συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More