Λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και μπέικον

1' Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ζεστή, απολαυστική σαλάτα που και θα σε χορτάσει και θα σε ζεστάνει. Με αρωματικό φρυγανισμένο μπέικον και σκόρδο, τα λαχανάκια Βρυξελλών θα δώσουν όλο τους το άρωμα.

Συστατικά

  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 680 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μ έση
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το μπέικον και σόταρέ το για 5′ λεπτά να ροδίσει. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά. Βγάλε το μπέικον από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα. Κράτα μία κουταλιά σούπας από το λίπος του και ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, τα λαχανάκια και το μπέικον και σόταρε για 4′ λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και συνέχισε άλλα 4′ λεπτά να ροδίσει.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε να πάρει μια βράση. Μόλις βράσει άφησέ το 2′ λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί ο περισσότερος ζωμός και να μαλακώσουν τα λαχανάκια.
  • Βγάλε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε.

Tip


Read More

And More