Λινγκουίνι με κοτόπουλο ραγού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή pasta με κόκκινη σάλτσα και τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 2/3 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 4 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 450 gr λινγκουίνι
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο, αλατοπιπέρωσέ το και ψήσε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για περίπου δύο λεπτά.
  • Ρίξε και το κρασί στο τηγάνι και ανακάτεψε ξύνοντας τη βάση με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Πρόσθεσε και το δενδρολίβανο και τη σάλτσα ντομάτας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα λινγκουίνι και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε λίγο-λίγο όσο νερό χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More