Μακαρόνια με τόνο της Μεσογείου

55 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα είναι σίγουρο! Πώς έτσι τον τόνο δεν θα τον φανταζόσουν ποτέ! Μια παραλλαγή σουφλέ ζυμαρικών με μυρωδάτο τόνο και μυρωδικά από την Μεσόγειο! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζ ελαιόλαδο συν λίγο ακόμα για το φούρνο
  • 500 γραμ. Λαζάνια
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • μισό φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 φλιτζ γάλα πλήρες
  • 4 κονσέρβες τόνου σε λάδι, στραγγισμένες
  • 1 κονσέρβα καρδιές αγγινάρας, στραγγισμένη και ψιλοκομμένες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μισό φλιτζ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άλειψε με λίγο λάδι δύο τετράγωνα 24αρια πυρέξ.
  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράσε τα λαζάνια για 2 λεπτά να γίνουν περίπου αλ ντέντε, στράγγισέ τα και άφησέ τα στην κατσαρόλα.
  • Βάλε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τις πιπεριές και αλατοπιπέρωσέ τες. Μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 4 με 6 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρεμώδες. Μαγείρεψε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να βράσει το μίγμα.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα λαζάνια μαζί με τον τόνο, τις αγγινάρες και τα κρεμμυδάκια. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε. Χώρισε τα λαζάνια στα δύο πυρέξ και πασπάλισε με παρμεζάνα. Ψήσε μέχρι να ροδίσει το πάνω μέρος περίπου 20 λεπτά.

Tip


Read More

And More