Μαρμελάδα Πορτοκάλι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μιοα μαρμελάδα από ολόφρεσκα πορτοκάλια για να μην φύγεις ποτέ ξανά από το σπίτι χωρίς να πάρεις πρωινό.

Συστατικά

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα πορτοκάλια και στίψε το χυμό τους. Βάλε το χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα
  • Δέσε σε ένα τουλπάνι τον πολτό από τα πορτοκάλια και πρόσθεσε δεμένο στην κατσαρόλα
  • Συμπλήρωσε και το νερό στην κατσαρόλα
  • Ξύσε ελαφρά μερικές από τις φλούδες πορτοκαλιού και κόψε σε μικρά κομματάκια. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα
  • Βράσε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον μία ώρα
  • Αφαίρεσε το τουλπάνι και πρόσθεσε τη ζάχαρη
  • Βράσε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά να δέσει
  • Όταν έχει μελώσει κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε τη μαρμελάδα να κρυώσει
  • Ετοίμασε γυάλινα βάζα που κλείνουν καλά. Αποστείρωσέ τα σε βραστό νερό και γέμισέ τα με την μαρμελάδα
  • Διατήρησε τη μαρμελάδα σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο

Tip

Βρήκαμε το μυστικό για να κάνεις τη σπιτική μαρμελάδα πιο σφιχτή. Και να αντέχει στο χρόνο... κάνε κλικ εδώ

Read More

And More