Μελομακάρονα με λευκή σοκολάτα

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά σιροπιασμένα μελομακάρονα βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα

Συστατικά

Για τα μελομακάρονα:

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ποτήρι κρασιού αλισίβα
  • 1 ποτήρι κρασιού χυμός πορτοκάλι
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι + 1 λεμόνι
  • 1 kg αλεύρι γοχ

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 ποτήρι μέλι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας

Για τη λευκή σοκολάτα:

  • 180 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 520 gr λευκή κουβερτούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και το ξύλο κανέλας, βράσε για πέντε λεπτά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το καλαμποκάλευρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε και το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, την αλισίβα και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  • Πρόσθεσε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και πλάσε με τα χέρια σου για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Πλάσε τη ζύμη σε μικρές μπουκίτσες, τοποθέτησέ τες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τρύπησε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι.
  • Ψήσε τα μελομακάρονα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσέ τη σε ένα μπολ με τη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Όσο είναι καυτά τα μελομακάρονα βύθισέ τα στο κρύο σιρόπι (θερμοκρασία δωματίου) για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα πέρασέ τα από τη λευκή σοκολάτα.
  • Άφησέ τα σε μια σχάρα για να σταθεροποιηθεί η λευκή σοκολάτα και πασπάλισέ τα με τριμμένο καρύδι.

Tip

Για την αλισίβα: Βράσε τρία φλιτζάνια νερό με δύο κουταλιές στάχτη από ξύλα (τζάκι) για περίπου πέντε λεπτά, σούρωσε το υγρό σε πολύ ψιλό σουρωτήρι, ώστε να μην περάσει η στάχτη και το νερό που προκύπτει είναι η αλισίβα.

Read More

And More