Μίνι ταρτάκια λεμονιού

1Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η τάρτα λεμόνι έχει φανατικούς οπαδούς! Φαντάσου η αγαπημένη σου γεύση να χωράει άνετα μέσα στην παλάμη σου! Λιχουδιά σε mini εκδοχή για να προσέχεις και τη σιλουέτα σου

90 θερμίδες το ένα

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρόκο αυγού
  • Για τη γέμιση: 3 μέτρια αυγά, συν 2 ασπράδια αυγού επιπλέον
  • 140γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (από 4 λεμόνια)
  • 125ml χυμό λεμονιού (4 λεμόνια περίπου)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε τα κομμάτια βούτυρο μέσα στο αλεύρι να πάρεις μια υφή που μοιάζει με ψίχουλα
  • Πρόσθεσε την ζάχαρη και άνοιξε στο κέντρο μια τρύπα και ρίξε το λάδι, τον κρόκο αυγού και 2 κ.σ. κρύο νερό. Ανάμειξε να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη, χωρίς όμως να την κουράζεις πολύ. Φτιάξε μια μπάλα με τη ζύμη
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο 20-25 εκατοστών. Μέτρησε τις θήκες muffin στο ταψάκι σου και κόψε αντίστοιχα (ελαφρώς μεγαλύτερα για να πιάνει και τα τοιχώματα) στρογγυλά κομμάτια από τη ζύμη. Στρώσε κάθε ταρτάκι στη θήκη για μάφιν που έχεις αλερώσει προηγουμένως ελαφρά. Κάνε μια δύο ελαφριές τρυπούλες στη ζύμη από κάθε θέση και άσε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Προθέρμανε παράλληλα το φούρνο σου στους 190oC
  • Ετοίμασε στο μεταξύ τη γέμιση. Χτύπησε τα αυγά με τα ασπράδια μαζί. Κοσκίνισε τη ζάχαρη άχνη και πρόσθεσέ τη σιγά, σιγά στα αυγά. Συμπλήρωσε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Άφησε την κρέμα να σταθεί και να πάρει λεμονάτη γεύση
  • Στρώσε μεμβράνη κατάλληλη για φούρνο πάνω από τα φορμάκια και γέμισε κάθε ταρτάκι με ρύζι. Βάλε στο φούρνο για 20 λεπτά, αφαίρεσε προσεκτικά το ρύζι και συνέχισε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη να πάρουν χρώμα. Βγάλε από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσεις
  • Πέρασε τη λεμονάτη κρέμα από σίτα να κρατήσεις έξω από την κρέμα το ξύσμα. Χτύπα την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί και πρόσθεσέ την στην κρέμα λεμονιού
  • Γέμισε τα ταρτάκια με την κρέμα (ιδανικά καλό θα ήταν να γεμίσεις ώς τα 2/3 κάθε ταρτάκι και αν συμπληρώσεις την υπόλοιπη κρέμα, αφού ακουμπήσεις το ταψί στη σχάρα του φούρνου, που την έχεις τραβήξε ελαφρά προς τα έξω) και βάλε πάλι στο φούρνο
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 150oC και ψήσει για 15-20 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν για 1 ώρα και σέρβιρε

Tip


Read More

And More