Μπισκότα με λεμόνι και θυμάρι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Mπισκοτάκι; Αυτό που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι… ποιο είναι το πιο διάσημο ελληνικό αρωματικό φυτό; Το θυμάρι. Εμείς το μπλέκουμε αρμονικά με λεμόνι σε μια αφράτη και παράλληλα τραγανή ζύμη για μπισκότα! Δοκίμασέ τα…

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
  • ¼ του φλιτζάνιου ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμο λεμόνι
  • ¼ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
  • 1 και ¼ του φλιτζάνιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170-180oC
  • Χτύπα το βούτυρο στο μίξερ σε μέτρια έως ψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και χτύπα μέχρι να ανακατευούν καλά. Πρόσθεσε το θυμάρι, το ξύσμα, το χυμό λεμόνι και το κάρδαμο συνεχίζοντας να χτυπάς. Πρόσθεσε το αλεύρι και συνέχισε να χτυπάς για λίγο ακόμη.
  • Ζύμωσε τη ζύμη που σχηματίστηκε μέχρι να γίνει λεία και πλάσε την σε μια μπάλα.
  • Χώρισε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε το κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο περίπου 15×10 και με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόψε το φύλλο σε τετράγωνα περίπου 3 εκατοστών με το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο της ζύμης ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πασπάλισε τα τετράγωνα με λίγη ζάχαρη και τοποθέτησέ τα σε ταψί όπου έχει βάλει λαδόκολλα.
  • Ψήσε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν. Βγάλε τα μπισκότα από το φούρνο σε άφησέ τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Tip


Read More

And More