Μπριζόλες με ρεβίθια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χοιρινά μπριζολάκια φούρνου με spicy ρεβίθια και δενδρολίβανο

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες (2,5 cm πάχος)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 φλ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • ψιλοκομμένο μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Ανακάτεψε τις μπριζόλες με μία κουταλιά λάδι, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια με το σκόρδο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, λίγο δενδρολίβανο, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο.
  • Βάλε τις μπριζόλες στο ταψί και γύρω τους άπλωσε τα ρεβίθια.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, ανακατεύοντας τα ρεβίθια και γυρίζοντας τις μπριζόλες στα έξι λεπτά.
  • Σέρβιρε πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More