Νηστίσιμη μπολονέζ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποιος είπε ότι θα στερηθείς το κρέας επειδή νηστεύεις; Όσο υπάρχει η σόγια μπορείς να κάνεις ακόμη και μακαρόνια με κιμά αλλά νηστίσιμα!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γραμμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γραμμ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 30 γραμμ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμ. πράσο ψιλοκομμένο
  • ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 κ.σούπας κόκκινο κρασί
  • λίγο μπούκοβο
  • 2 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 60 γραμμ. κιμά σόγιας
  • αλάτι-πιπέρι
  • Μείγμα από θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη
  • λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σόγια να μουλιάσει σε ζεστό νερό και να μαλακώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στράγγισέ την.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σώταρε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σόγια και σόταρε άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίξε το κρασί και άφησε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 6 λεπτά.
  • Ρίξε τα ντοματάκια και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι.
  • Πρόσθεσε τα μυρωδικά σου και αλατοπιπέρωσε.
  • Άφησε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.
  • Σέρβιρε πάνω στα ζυμαρικά της επιλογής σου πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Tip

Αν θέλεις, πασπάλισε τη μακαρονάδα σου με μπόλικο νηστίσιμο τυρί ή κανονικό τυρί εάν δεν νηστεύεις τα γαλακτοκομικά.

Read More

And More