Ολόγλυκα τηγανητά κεράσια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μην σε τρομάζει το τηγανητό. Αν δεν χρησιμοποιήσεις βαρύ λάδι και αστραγγίξεις καλά τα κεράσια σου δεν θα έχεις επιβάρυνση στη σιλουέτα σου. Τα τηγανιτά κεράσια γίνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να εντυπωσιάσουν, όταν θέλεις να βγάλεις ένα επιδόρπιο στα γρήγορα!

Συστατικά

  • 300 γρ. κεράσια βοδενών
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλιά κανέλα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά
  • 120 ml. γάλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τυο αλεύρι με το γάλα και το άλάτι και φτιάξε ένα χυλό
  • Άφησε το χυλό να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Πλύνε τα κεράσια και βούτηξέ τα στο χυλό να παναριστούν κρατώντας τα από το κοτσάνι
  • Βάλε το λάδι σου (μπόλικο) να κάψει και τηγάνισε τα κεράσια
  • Χρησιμοποίησε τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσεις τα κεράσια αφού έχουν πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα
  • Άφησε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να τραβήξει όσο περισσότερο ελαιόλαδο γίνεται
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σέρβιρε

Tip


Read More

And More