Παγωτό σκούρας σοκολάτας με πορτοκάλι

5 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η σκούρα σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα με το πορτοκάλι και αυτό το παγωτό “παντρεύει” αυτά τα δύο υλικά σε μια δροσιστική απόλαυση!

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • μισό φλιτζ. σκούρο κακάο
  • μισό κ.γλυκού κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • μισό κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • μισό φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
  • μισό φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και το ξύσμα σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  • Βάλε την κατσαρόλα να βράσει και μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο, αφήνοντας να σιγοβράσει και ανακατεύοντας, για 2 περίπου λεπτά.
  • Ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το χυμό και τη βανίλια και ανακάτεψε.
  • Άφησε να κρυώσει και βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Μόλις κρυώσει ρίξε το μίγμα σε παγωτομηχανή και ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Εάν δεν έχεις παγωτομηχανή, βάλε το υγρό σε τάπερ που κλείνει και βάλε το στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες βγάλε το παγωτό και χτύπησέ το στο μούλτι.
  • Ξαναβάλε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Σέρβιρε με έξτρα ξύσμα πορτοκάλι ή φέτες πορτοκαλιού.

Tip


Read More

And More